Un biciclist accidentează un copil de 2 ani și părăsește locul faptei

Recent, în centrul Timișoarei, pe o zonă pietonală, a fost accidentat un copil de 2 ani de către un biciclist. Incidentul a ajuns rapid viral pe social media și mulți și-au dat cu părerea referitor la a cui o fi vina în acest caz.

„Azi, în jurul orei 19:00, un tânăr de 26 de ani a condus o bicicletă pe strada pietonală Emanoil Ungureanu din Timișoara, iar la un moment dat a surprins și accidentat o minora de doi ani. Acesta a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției. În urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Timișoara, conducătorul bicicletei a fost identificat și depistat fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției sau procurorului care efectuează cercetarea la fața locului” și vătămare corporală din culpă”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Iată câteva lucruri importante de știut și de folosit pe viitor:

În zonele pietonale în care este permisă circulația bicicletelor există reguli speciale

Limita maximă de deplasare a bicicletelor în aceste zone este de 5 km/h, viteză la care biciclistul poate avea o reacție eficientă dacă un pieton i-ar sări în față. În acest caz, biciclistul a afirmat că „nu a avut nici viteză mare, nici mică” ci undeva la „20 de km/h”. După cum am spus mai sus, această viteză este foarte mare pentru acea zonă. Făcând o analogie, este ca și cum am spune că în zonă cu limită de 50 km/h am mers „doar” cu 200 de km/h.

Chiar și în zonele pietonale, este important ca să fim foarte vigilenți la bicicliști, trotiniști, etc.

De multe ori am întâlnit bicicliști care mergeau cu viteză foarte mere pe trotuar unde NU exista pistă de biciclete. Așadar, este foarte important să fim prevăzători mereu. Acum, sigur că nu putem să ținem strâns copilul de mână în permanență. Este bine totuși să fim vigilenți când îl lăsăm liber. Chiar și adulți fiind, este important să fim atenți la schimbările direcției de mers pe trotuar ca nu cumva să vină un biciclist vitezoman din spate și să ne accidenteze.

Bicicliști sunt conducători de vehicule pe spațiul public și TREBUIE să ȘTIE și să RESPECTE legislația rutieră

În acest caz, biciclistul a părăsit locul accidentului care s-a soldat cu o persoană rănită. Acest lucru este ilegal. Chiar dacă nu a fost un accident grav, dacă s-a soldat cu rănirea cuiva, trebuie chemată poliția și ambulanța și se părăsește locul accidentului doar cu acordul poliției, chiar și în cazul bicicliștilor.

Nu vă grăbiți să ridicați persoana vătămată

În acest caz, putem vedea în filmarea ajunsă virală că în secunda doi după accident cineva sare ca să ridice copila. Acest lucru NU este indicat pentru că pot exista răni care nu sunt vizibile cu ochiul liber și care îi pot pune omului viața în pericol dacă este mutat. Spre exemplu, pot fi probleme în zonă cervicală. Din acest motiv, în caz de accident se pune guler cervical. Dacă sunt traumatisme cervicale iar victima este mișcată necorespunzător, acest lucru poate duce chiar la deces! Deci, pe cât se poate, trebuie ca victima să rămână nemișcată până la venirea ambulanței. Acum, sigur, acest lucru depinde și de natura accidentului. E bine însă să fim prevăzător. Să evaluăm măcar cât de cât starea victimei, înainte de a ne arunca ca să o ridicăm.

One thought on “Un biciclist accidentează un copil de 2 ani și părăsește locul faptei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *